Főoldal / Játékosok / 2015/16 / Halmosi ‘Cucu’ Péter, a csapatkapitány!

Halmosi ‘Cucu’ Péter, a csapatkapitány!

halmosipeter2
Halmosi Péter (Szombathely, 1979. szeptember 25.) magyar válogatott labdarúgó, a Szombathelyi Haladás játékosa. Kétszeres magyar bajnok és kétszeres magyar szuperkupa-győztes.

Kezdetek

Péter egy igazi sportcsaládban nőtt fel, édesanyja válogatott atléta, édesapja, Halmosi Zoltán pedig válogatott labdarúgó, aki a 70-es években 11-szer szerepelt a magyar válogatottban.
Halmosi a Haladásban kezdett focizni, és innen került az osztrák Grazer AK-hoz, majd Debrecenben kötött ki. Itt nagyon szép éveket töltött, hiszen kétszer is nyert csapatával magyar bajnoki címet. Péter 83 debreceni fellépésén 17 gólt lőtt.
halmosipeter4

halmosipeter3
A Plymouthban

Halmosi először kölcsönjátékosként került a Plymouth csapatához Debrecenből a 2006-07-es szezonra abban a reményben, hogy a klub az év végén véglegesíti a szerződését. Korábban úgy tűnt, hogy Halmosi Nagy-Britannián belül esetleg a skót Celtic FC-hez vagy a Blackburn Rovers csapatához igazol még a Plymouthhoz való csatlakozása előtt. Ám 2007. május 16-án megkötötték végül a 400,000 angol fontos hosszútávú szerződést a Plymouth csapatával. Halmosi így kétszeres magyar bajnokként igazolt Angliába.

halmosipeter1
A Hull City-ben

2008 nyarán a Hull City játékosa lett. Itt viszonylag kevés szerepet kapott, ám azt maximálisan kihasználta. Februárban, az FA-kupa nyolcaddöntőjében például a Ferencvárost is tulajdonló Kevin McCabe csapatának, a Sheffield Unitednek rúgott akrobatikus mozdulattal egy remek gólt, mellyel tovább is lőtte csapatát a legjobb nyolc közé. Az angol Premier Leagueben eddig 18-szor szerepelt, mindannyiszor a Hull színeiben, és még nem rúgott gólt az élvonalban.
halmosipeter12
A válogatottban

Rendszeres tagja volt az Erwin Koeman által összeállított magyar válogatottnak, de az új kapitány, Egervári Sándor keretébe már nem fért bele, meccshiány miatt. Első válogatott mérkőzését 2002. február 12-én játszotta a cseh labdarúgó-válogatott ellen, ahol a 72. percben állt be. Eddig 27 mérkőzést játszott a magyar válogatott színeiben, és eddig még nem rúgott gólt nemzeti színekben.
halmosipeter7
A Haladásban

2011-ben visszatért nevelőklubjába.
halmosipeter5

halmosipeter6

halmosipeter11

halmosipeter10

halmosipeter9

halmosipeter8

Forrás: Wikipédia

Olvastad már?

Németh Márió a Hali-Mezőkövesd meccsen

Németh Márió a Haladás-Mezőkövesd meccsen!

Vélemény, hozzászólás?

X