Főoldal / Hírek / Szombathelyi Haladás – Újpest FC 0-2 (0-1)

Szombathelyi Haladás – Újpest FC 0-2 (0-1)

Az Újpest kétgólos győzelmet aratott Sopronban a Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

Szombathelyi Haladás
0
Újpest FC
2
13'
Perovic
93'
Szűcs K.
Szombathelyi Haladás-Újpest FC 0-2 (0-1)
OTP Bank Liga, 21. forduló
Sopron, 1834 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Perovic (13.), Szűcs K. (93.)
sárga lap: Szűcs K. (77.)

Szombathelyi Haladás: Király – Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak – Jagodics (Bambgoye, 69.), Iszlai, Rácz – Calvente (Gajdos, 58.), Williams, Halmosi

Újpest FC: Balajcza – Balázs B., Kálnoki Kis, Pávkovics, Mohl – Sankovic, Cseke (Szűcs K., 76.) – Andric, Windecker, Balogh B. (Kecskés, 92.) – Perovic (Heris, 64.)

A három bajnoki találkozó óta nyeretlen szombathelyieknek ez volt az idei első tétmérkőzésük, ugyanis a Magyar Kupából már ősszel kiestek, míg múlt héten elhalasztották a Vasas elleni meccsüket az újpesti Szusza Ferenc Stadion játékra alkalmatlan pályája miatt.

Az Újpest kezdte aktívabban a mérkőzést, agilisabb játéka pedig szűk negyedórán belül eredményre vezetett. Perovic csinált meg két szép cselt a szombathelyi tizenhatoson belül, majd jobbal nagy erővel felvarrta a rövid felsőbe (0-1). A gól utáni percekben a Haladás került fölénybe, ugyanakkor az újpesti gyors ellentámadások legalább akkora veszélyt jelentettek a kapura, sőt, igazából Andrics ballábas lövését követően Királynak kellett bravúrt bemutatnia ahhoz, hogy ne módosuljon az eredmény a szünetig.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Haladás futballozott fölényben, míg az Újpest kontrákra rendezkedett be. Mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, mígnem a hosszabbításban a vendégek – Szűcs révén – egy újabb találattal bebiztosították a sikerüket (0-2).

Forrás: m4sport.hu

Edzői értékelések:

Tabella:

Az MLSZ hosszabb összefoglalója:

Olvastad már?

Újpest FC – Szombathelyi Haladás 2-1 (1-0)

Az Újpest 2-1-re legyőzte a vendég Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga 32., utolsó előtti …

Vélemény, hozzászólás?

X